Onze gemeente Onze gemeente

De Protestantse Lucaskerk is er voor de Bredase gemeenteleden 'boven het spoor'. We kennen een grote verscheidenheid in kerkelijke achtergrond, in geloofsbeleving en in tradities. Wij vinden het belangrijk dat deze verscheidenheid kan bijdragen aan de opbouw van een heel open gemeente. Een gemeente waar plaats is voor iedereen, waar mensen de ruimte krijgen en elkaar kunnen aanvullen en verrijken.

Kerkdiensten worden gehouden in de Lucaskerk

Haagse Beemden
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
Mail:

De viering begint om 10.45 uur.
De Lucaskerk is in gebruik sinds 1994.

Er is elke zondag kindernevendienst en voor de allerkleinsten is er de crèche. Daarnaast is er éénmaal in de maand een jongerennevendienst voor de jeugd van 13 tot en met 15 jaar.
In de adventstijd en de veertigdagentijd vindt er in de Lucaskerk een Oecumenische vesper plaats: een moment van bezinning, gebed en liederen. Deze vespers worden gehouden op de woensdagen om 19.30 uur.
In de kerkzaal is ringleiding aanwezig.

Wijkpredikanten

Op 22 oktober 2017 heeft Ds. Roel Knijff als predikant intrede gedaan in de Lucaskerk.

Evenals haar collega Ds. Roel Knijff is Ds. Marlies Schulz verbonden aan de Lucaskerkgemeenschap. Ds. Schulz zal gemiddeld één dag in de week voor onze wijkgemeente beschikbaar zijn. Daarnaast is zij verbonden aan de Lutherse kerk in het centrum van Breda.

Ledenadministratie Ledenadministratie

De kerkelijke ledenadministratie gebeurt centraal in Breda.

De Lucaskerk heeft een steunpunt waar u mutaties kunt aanleveren.
Het mailadres is: